HVEM SKAL LØFTE DEN DANSKE DESIGNARV?

dansk designarv2 - B&O

I forbindelse med vores indlæg fra d. 16. april Danish Made – On Your Shoulders om 14 studerende fra TEKO, der udstillede på møbel messen i Milano, stiller vi i dag spørgsmålet: Hvem skal løfte den danske designarv? Hvilke møbel-klassikere og designere vil i fremtiden være indbegrebet af dansk design?

I takt med at vi danskere er blevet mere design bevidste, er dansk design eksploderet med raket-fart. Der er flere og flere designere om buddet, og man kan sige, at det er sværere og sværere at udvælge de designs der kunne gå hen og blive en rigtig klassiker om 50 år. Men vi tager chancen og kommer her med vores bud på 3 designs 🙂

1. Den elegante og smukke Stingray Stol fra Fredericia Furniture, der er designet af Thomas Pedersen. Stolen var hans afgangsopgave på Arkiteksskolen i Århus. Med sine smukke former og utrolig gode siddekomfort, har Thomas Pedersen formået at skabe noget helt unikt. Stingray har modtaget mange flotte priser bl.a. Den Danske Designpris 2008/09 og den internationalt anerkendte Red Dot Award 08. Vi er helt enige!!

2. Den maskuline og tidløse About A Chair fra Hay er vores andet bud på en nyklassiker. Stolen fås i et hav a varianter lige fra finér til polstret, spisestue til lounge, træben til aluminium – 100% personlig og lige som du ønsker den. About A Chair er designet af Hee Welling, der er kendt for sit nordiske præg uden for mange detaljer.

3. Cecilie Mantz – kvinden bag vores Beolit 12 design – har designet den feminine og nytænkende lampe Caravaggio fra Lightyears. Vi kender den for dens karakteristiske ledning i rødt tekstil, der står i skarp kontrast til pendlen i sort højglans. Den fås i forskellige farver og størrelser, hvilket gør den utrolig fleksibel.

Design er utrolig individuelt og det kan altid diskuteres, hvad der gør et design unikt. Hvilken er din designfavorit? Skriv gerne en kommentar nedenfor, hvis du har et bud på et eller flere designs, du mener er noget helt specielt.