Beosound Emerge vs. Beoplay M5

Beosound Emerge vs. Beoplay M5

Vi har idag præsenteret et nyt medlem af Bang & Olufsen Familien: Beosound Emerge. Lyd, størrelse, funktioner og pris taget i betragtning vil vi gerne sammenligne denne nye trådløse højttaler med en af vores mest populære højttaler indenfor samme kategori, nemlig Beoplay M5. Vi vil nedenfor forsøge at klargøre hvilke ligheder og forskelle der er på disse to meget spændende B&O produkter.

DESIGNET

Lige meget hvor du placerer Beosound Emerge og Beoplay M5, vil de stå smukt og elegant. Men udtrykket på de to produkter er meget forskelligt.

Beoplay M5: Ved første blik signalerer Beoplay M5 rolig elegance. Kombinationen af det varme stof og det kølige aluminium skaber et visuelt udtryk, der tilfører omgivelserne et element af stil. Coveret på M5 er lavet af et særligt uldtekstil skabt af den anerkendte danske tekstilvirksomhed Kvadrat. Det er let at skifte til et cover i en anden farve, så M5 altid passer perfekt ind i din indretning. Højttalerens aluminiumstop er blevet perleblæst og anodiseret, så den har fået et eksklusivt, mat udtryk. Den runde form skaber et kompakt visuelt udtryk, som giver kant og stil til indretningen.

Beosound Emerge i Gold Tone er designet i varme materialer som egetræ og vævet stof, hvilket giver et varmt, blødt og samtidig mere markant udtryk. Gold Tone versionen har et egetræsbetræk, der vikles rundt om det vævede kvadrat-tekstil på bagsiden. Vælges Black Anthracite versionen i aluminium med perle-trykluftsbehandlet grill, polymersidepaneler med et lodret bølgemønster, der fremhæver højtalernes slanke linjer, får man et mere køligt og enkelt udtryk. Beosound Emerges minimalistisk design er inspireret af bogens kompakte formfaktor. Den passer ind overalt og kan gemmes diskret af vejen eller stå frit fremme. Det er den slankeste højttaler med fuldtoneenheder på markedet, designet til at sprede lyden i rum som køkkener, kontorer, badeværelser og soveværelser uden at optage plads.

TEKNISKE FUNKTIONER

Beoplay M5 blev lanceret for 4 år siden i januar 2017. Siden da kan man vist roligt sige at der er sket pænt meget indenfor den teknologiske verden. Nogle af disse nye funktioner har været mulige at integrere i Beoplay M5 via software opdateringer, såsom AirPlay 2, der gør det muligt at forbinde M5 med andre AirPlay 2 kompatible højttalere, og fjernstyring via Bang & Olufsens elegante fjernbetjening, Beoremote One. Men der er også kommet en masse nye teknologier, der ikke har været mulige at opdatere via software, da de kræver noget hardware. Beosound Emerge er f.eks. blevet udstyret med en avanceret teknologi, “Active Room Compensation” – Aktiv Rumtilpasning på dansk, der sikrer dig at din Beosound Emerge ikke alene ser godt ud, men også lyder godt. Teknologien kommer fra skabelsen af vores stolteste højttaler til dato, Beolab 90. Reflektioner fra møbler og vægflader påvirker rummets akustiske egenskaber og forvrænger lyden fra dine højttalere. Active Room Compensation teknologien analyserer dit rum med en intern mikrofon og skaber et sæt brugerdefinerede filtre, som kompenserer for disse refleksioner. Resultatet er perfekt, skræddersyet lyd i alle dine foretrukne lyttepositioner. Google Assistant har også set dagens lys og er selvfølgelig integreret i Beosound Emerge, så du kan høre din yndlingsmusik, skrue op og ned for lydstyrken og finde oplysninger om den sang, du lytter til – kun ved hjælp af din stemme. Beosound Emerge byder også på stereoparring, der giver dig mulighed for at parre to Beosound Emerge højttalere trådløst og dermed få en lydoplevelse, der giver dig en ægte fornemmelse af den lyd, der blev optaget i et professionelt studie. Så alt i alt er Beosound Emerge langt mere teknisk “loaded” end Beoplay M5 og byder på et hav af opdateringer og spændende muligheder.

LYDEN

Beosound Emerge byder på en stor og fyldig lydoplevelse – trods dens meget beskedne størrelse. I Beosound Emerge, har vores akustikingeniører udviklet en revolutionerende konfiguration af højttalerenhederne. Beosound Emerge udnytter både højttalerens arkitektur og omgivelserne til, at skabe den maksimale effekt og levere en imponerende lydoplevelse.

Musikken spredes 180 grader, med dyb bas fra den integrerede basport på bagsiden. Den 180-graders lyd optimeres af en nøje udvalgt opsætning af højttalerenheder og en mesterlig indstilling, der er udført af Bang & Olufsens anerkendte akustikingeniører. Lyden tilpasses automatisk via Active Room Compensation teknologien, og kompenserer for produktets position i rummet, så du er sikret perfekte lytteoplevelser hver gang.

Hvis du er til “lyd-nørderi” kan du læse med her (kun på computer/tablet), hvor vi går i dybden med den revolutionerende konfiguration af højttalerenhederne i Beosound Emerge.

Beoplay M5 byder ligeledes på et helt fantastisk lydbillede. Beoplay M5 har True360-lyd, så du får lige god lyd 360 grader rundt om højttaleren, uanset hvor du befinder dig. Tre diskanter, der er placeret hele vejen rundt om højttaleren, en mellemtoneenhed foran og en kraftfuld bas, der fyrer sin energi nedad mod den specialdesignede port i bunden, sørger for ensartet spredning af den velafbalancerede Bang & Olufsen Signature Sound.

STREAMING

Beosound Emerge er det tredje produkt i en generation af produkter, der baseres på en ny avanceret platform, som vil ændre vores opfattelse af, hvad et lydprodukt kan være. Emerge er en wi-fi- og Bluetooth-opkoblet højttaler, som giver dig mulighed for nemt at streame fra dine yndlingsmusiktjenester via AirPlay 2, Chromecast eller Bluetooth 5.0. Beosound Emerge har ikke Bang & Olufsen Multiroom, men kan problemfrit interagere med hele porteføljen af højttalere i Flexible Living kategorien.

Beoplay M5 er ligeledes en wi-fi- og Bluetooth-opkoblet højttaler, som giver dig mulighed for at streame via AirPlay 2, Chromecast eller Bluetooth 4.0, men i modsætning til Beosound Emerge byder Beoplay M5 også på streaming via Bang & Olufsen Multiroom, der giver dig mulighed for at benytte Bang & Olufsen appen til at starte din musik via Deezer eller radio via TuneIn, samt touch to join, såfremt du måtte have flere Bang & Olufsen multiroom produkter i din hjemmeinstallation.

Kun Beosound Emerge tilbyder Voice Assistant via Google Assistant.

PRISER

Beosound Emerge vejl. udsalgspris fra 5.199 kr.
Beoplay M5 vejl. udsalgspris fra 4.500 kr. – UDGÅET PRODUKT

Nedenfor ser du en sammenligning af de tekniske tal på Beosound Emerge og Beoplay M5:

FAKTA / TAL

B&O Beosound Emerge Gold Tone - Multiroom - Produktbillede
Beosound Emerge - FRA DKK 5.199
Beoplay M5 - Multiroom højttaler - Produktbillede
Beoplay M5 - Vejl. DKK 4.500

DESIGN & DIMENSIONER

DESIGNER
LAYER – Benjamin Hubert

VÆGT
Gold Tone: 1,30 kg
Black Anthracite: 1,38 kg

DIMENSIONER
B 25,5 x H 16,5 x D 6,7 cm

MATERIALER
Egetræ
Vævet stof
Aluminium
Polymer

DESIGNER
Cecilie Manz

VÆGT
2,54 kg

DIMENSIONER
16,5 x 18,5 cm. (diameter x højde)

MATERIALER
Aluminium
Stof
Plast

FORBINDELSER

BLUETOOTH-VERSION
Bluetooth 5.0

WI-FI
Wi-fi/WLAN 802.11 b/g/n/ac (2,4 GHz og 5 GHz)

STREAMING TJENESTER
Apple AirPlay 2​
Chromecast​ built-in
Spotify Connect

INTEGREREDE MUSIKTJENESTER
Bang & Olufsen Radio

IND- OG UDGANGE
1 x Ethernet 10/100 Mbit
1 × line-in/optisk kombi-jackstik
1 x strømindgang: USB-C
1 x serviceport via mikro-USB

INTEGRATION AF STEMMESTYRING
Indbygget Google Voice Assistant

FJERNBETJENING
Bang & Olufsen app
Beoremote One BT

BLUETOOTH-VERSION
Bluetooth 4.0

WI-FI
Wi-Fi/WLAN 802.11 a/b/g/n (2,4 GHz/5 GHz)

STREAMING TJENESTER
Apple AirPlay 2​
Chromecast​ built-in
Beolink Multiroom
Spotify Connect
QPlay 2.0 (kun Kina)

INTEGREREDE MUSIKTJENESTER
Spotify
Deezer
TuneIn (internetradio)
QQ Music (kun Kina)

IND- OG UDGANGE
1 × tilslutning til lysnet
1 × Ethernet 10/100 Mbit/s
1 × line-in (3,5-mm-jackstik, analog/optisk)

INTEGRATION AF STEMMESTYRING
Nej

FJERNBETJENING
Bang & Olufsen app
Beoremote One BT
Beosound Essence Remote

LYDEN

ANBEFALET RUMSTØRRELSE
5-30 m²
50-300 ft²

DRIVERENHEDER
1 x 4″ basenhed
1 x 1,45″ mellemtoneenhed
1 x 0,6″ diskantenhed

EFFEKTFORSTÆRKERE
1 x 60 watt i klasse D til basenhed
1 × 30 watt, klasse D til mellemtoneenhed
1 × 30 watt i klasse D til diskantenhed

FREKVENSOMRÅDE
45-22.000 Hz

MAKSIMAL LOUDNESS VED 1 M (SPL)
92 dB SPL

BASGENGIVELSE
72 dB SPL

AVANCEREDE LYDFUNKTIONER
Stereoparring
Active Room Compensation
Tone Touch
Adaptive Bass Linearization
Termisk beskyttelse

STEREOPARRING
Par to Beosound Emerge, og få stor lyd i stereo. Konfigurer stereoparringen via Google Home-appen.

AKTIV RUMTILPASNING
Teknologien analyserer dit rum med en intern mikrofon og skaber et sæt brugerdefinerede filtre, som kompenserer for refleksioner fra møbler og vægflader

TONE TOUCH
Lyd-EQ, der kan tilpasses. Dine personlige lydindstillinger direkte i Bang & Olufsen appen

ANBEFALET RUMSTØRRELSE
10-30 m²

DRIVERENHEDER
1 x 5″ basenhed
1 × 1,5″ mellemtoneenhed
3 x 3/4″ diskantenheder

EFFEKTFORSTÆRKERE
1 x 40 watt klasse D-forstærker til basenhed (160 watt maks.-effekt)
1 x 30 watt klasse D-forstærker til mellemtoneenhed (120 watt maks.-effekt)
1 x 30 watt klasse D-forstærker til forreste diskantenhed (120 watt maks.-effekt)
1 x 30 watt klasse D-forstærker til bageste diskantenheder (60 watt maks.-effekt)

FREKVENSOMRÅDE
37-22.000 Hz

MAKSIMAL LOUDNESS VED 1 M (SPL)
96 dB SPL

BASGENGIVELSE
79 dB SPL

AVANCEREDE LYDFUNKTIONER
Tone Touch
Adaptive Bass Linearization
Lydpositionsindstillinger
Termisk beskyttelse

TONE TOUCH
Lyd-EQ, der kan tilpasses. Dine personlige lydindstillinger direkte i Bang & Olufsen appen

B&O Beosound Emerge Gold Tone - Multiroom - Produktbillede
Beosound Emerge - FRA DKK 5.199
Beoplay M5 - Multiroom højttaler - Produktbillede
Beoplay M5 - DKK 4.500

DESIGN & DIMENSIONER

DESIGNER
LAYER – Benjamin Hubert

VÆGT
Gold Tone/Light Oak: 1,30 kg
Black Anthracite: 1,38 kg

DIMENSIONER
B 25,5 x H 16,5 x D 6,7 cm

MATERIALER
Egetræ
Vævet stof
Aluminium
Polymer

DESIGNER
Cecilie Manz

VÆGT
2,54 kg

DIMENSIONER
16,5 x 18,5 cm. (diameter x højde)

MATERIALER
Aluminium
Stof
Plast

FORBINDELSER

BLUETOOTH-VERSION
Bluetooth 5.0

WI-FI
Wi-fi/WLAN 802.11 b/g/n/ac (2,4 GHz og 5 GHz)

STREAMING TJENESTER
Apple AirPlay 2​
Chromecast​ built-in
Spotify Connect

INTEGREREDE MUSIKTJENESTER
Bang & Olufsen Radio

IND- OG UDGANGE
1 x Ethernet 10/100 Mbit
1 × line-in/optisk kombi-jackstik
1 x strømindgang via USB-C
1 x serviceport via mikro-USB

INTEGRATION AF STEMMESTYRING
Indbygget Google Voice Assistant

FJERNBETJENING
Bang & Olufsen app
Beoremote One BT

BLUETOOTH-VERSION
Bluetooth 4.0

WI-FI
Wi-Fi/WLAN 802.11 a/b/g/n (2,4 GHz/5 GHz)

STREAMING TJENESTER
Apple AirPlay 2​
Chromecast​ built-in
Beolink Multiroom
Spotify Connect
QPlay 2.0 (kun Kina)

INTEGREREDE MUSIKTJENESTER
Spotify
Deezer
TuneIn (internetradio)
QQ Music (kun Kina)

IND- OG UDGANGE
1 × tilslutning til lysnet
1 × Ethernet 10/100 Mbit/s
1 × line-in (3,5-mm-jackstik, analog/optisk)

INTEGRATION AF STEMMESTYRING
Nej

FJERNBETJENING
Bang & Olufsen app
Beoremote One BT
Beosound Essence Remote

LYDEN

ANBEFALET RUMSTØRRELSE
5-30 m²
50-300 ft²

DRIVERENHEDER
1 x 4″ basenhed
1 x 1,45″ mellemtoneenhed
1 x 0,6″ diskantenhed

EFFEKTFORSTÆRKERE
1 x 60 watt i klasse D til basenhed
1 × 30 watt, klasse D til mellemtoneenhed
1 × 30 watt i klasse D til diskantenhed

FREKVENSOMRÅDE
45-22.000 Hz

MAKSIMAL LOUDNESS VED 1 M (SPL)
92 dB SPL

BASGENGIVELSE
72 dB SPL

AVANCEREDE LYDFUNKTIONER
Stereoparring
Active Room Compensation
Tone Touch
Adaptive Bass Linearization
Termisk beskyttelse

STEREOPARRING
Par to Beosound Emerge, og få stor lyd i stereo. Konfigurer stereoparringen via Google Home-appen.

AKTIV RUMTILPASNING
Teknologien analyserer dit rum med en intern mikrofon og skaber et sæt brugerdefinerede filtre, som kompenserer for refleksioner fra møbler og vægflader

TONE TOUCH
Lyd-EQ, der kan tilpasses. Dine personlige lydindstillinger direkte i Bang & Olufsen appen

ANBEFALET RUMSTØRRELSE
10-30 m²

DRIVERENHEDER
1 x 5″ basenhed
1 × 1,5″ mellemtoneenhed
3 x 3/4″ diskantenheder

EFFEKTFORSTÆRKERE
1 x 40 watt klasse D-forstærker til basenhed (160 watt maks.-effekt)
1 x 30 watt klasse D-forstærker til mellemtoneenhed (120 watt maks.-effekt)
1 x 30 watt klasse D-forstærker til forreste diskantenhed (120 watt maks.-effekt)
1 x 30 watt klasse D-forstærker til bageste diskantenheder (60 watt maks.-effekt)

FREKVENSOMRÅDE
37-22.000 Hz

MAKSIMAL LOUDNESS VED 1 M (SPL)
96 dB SPL

BASGENGIVELSE
79 dB SPL

AVANCEREDE LYDFUNKTIONER
Tone Touch
Adaptive Bass Linearization
Lydpositionsindstillinger
Termisk beskyttelse

TONE TOUCH
Lyd-EQ, der kan tilpasses. Dine personlige lydindstillinger direkte i Bang & Olufsen appen