DANISH MADE – ON YOUR SHOULDERS

I april ville to af Danmarks største designikoner være fyldt 100 år. Det er naturligvis Hans J. Wegner og Børge Mogensen, vi snakker om. Vi kender alle klassikerne Folkestol, tremmesofaen, Y-stolen og Den Runde stol – blot for at nævne nogle enkelte af deres værker. Dansk design når det er bedst.

I den forbindelse er vi stødt på 14 studerende fra TEKO Design og Business i Herning. Det var nemlig i anledningen af Hans J. Wegner og Børge Mogensens 100 års fødselsdag, at de udstillede på verdens største designmesse i Milano. Udstillingen kaldte de ”On Your Shoulders” og vi kan ikke lade være med at tænke om meningen med denne titel, er en måde at sige: “Vi tager ansvaret på vores skuldre og forsøger her at give vores bud på et løft af den danske designarv”. 6 ugers hårdt arbejde går forud for messen, og vi må sige, at de studerende virkelig har gjort et fantastisk stykke arbejde. Med inspiration i perioden 1940-1960 har de formået at kreere nye designs med en god blanding af fortiden, nutiden og fremtiden. Forhåbentlig vil vi se mere til disse kreative og arbejdsomme unge mennesker – hvem ved om der iblandt dem befinder sig en fremtidig Børge eller Hans…? 🙂

Du kan se ”On Your Shoulders” produkterne – der spænder vidt fra innovative lamper til en sammenklappelig gyngestol – her eller følge de studerende på Facebook.